018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Meštani Pasi Poljane traže saniranje ulice Čedomira Krstića (VIDEO)

Komentari: isključeni

Stanari ulice Čedomira Krstića u Pasi poljani, već dvanaest godina unazad bore se sa poplavama i izlivanjem kanalizacije nakon svake jače kiše. Tvrde da se zbog loše projektovanih ulica bujica iz svih okolnih ulica sliva u njihove kuće, i da se onih sami godinama bore sa tim, ali bez uspeha. Nakon obraćanja za pomoć svim nadležnim instancama, obratili su se i Niškoj televiziji.

Za ove ljude iz Pasi poljane, kraj asfaltirane ulice Čedomira Krstića, predstavlja, kako kažu, i kraj civilizacije i kraj sveta. Više od decenije unazad, svaka jača kiša uzrokuje pavu radnu akciju ovih ljudi, jer bujični potok, čitave mreže ulica duge oko tri i po kilometara otiče ovde i nosi sve pred sobom.

Osim materijalne štete, neuslovnog kretanja i uslova života, zbog kanalizacionih odvoda koji su po svemu sudeći manji nego što bi trebalo da budu, uzrokuju i stalno izlivanje fekalija.

Pored ovih problema, zbog zemlje i šuta i deponije koja postoji u blizini, ovi ljudi strahuju i za svoj živto i život svoje dece.

U niškoj Direkciji za izgradnju grada potvrđuju da su upoznati sa problemima žitelja ove ulice. Tvrde da su već obišli teren, i da će u narednom periodu sanirati te probleme. Kako navode, preko Programa održavanja će obezbediti kopanje kanala za odvod vode, a nakon toga će deo ulice asfaltirati i ostatak tamponirati rizlom.

Povezane vesti