018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Meštani Novog sela imaju problem sa komarcima i zmijama (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Radnici Instituta za javno zdravlje vrše dezinfekciju stotinak kuća u Novom selu koje su bile poplavljene, a kada budu povoljni vremenski uslovi, dezinfikovaće i dvorišta i okolinu.
Stanovnici ovog područja kažu da sada imaju problem sa komarcima i zmijama. Kako kažu, brine ih i visok račun za struju koji očekuju zbog pumpi za izvlačenje vode koje su radile 22 dana bez prestanka.

U Institutu za javno zdravlje kažu da zbog kiše i vlažnog zemljišta ne mogu da dezinfikuju dvorišta i okolinu koja je bila pod vodom, pa će, za sada, dezinfikovati samo unutršnjost kuća.
Oko stotinak kuća biće dezinfikovano u narednih nekoliko dana, a da voda više ne bi plavila ovo i druga područja neophodno je da se završe kolektori, kažu u Paliluli.
Na jedno domaćinstvo bile su tri nedelje bez prestanka priključene pumpe za izvlačenje vode, pa ovi ljudi sada brinu kako će platiti račun za struju koji treba da pristigne.
Stanovnici Novog sela ne znaju da li mogu da se hrane voćem i povrćem koje raste u njihovim baštama pa apeluju na vlasti da dovedu stručnjake koji će proceniti koliko je hrana sa ove zemlje bezbedna.