018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Meštani i Grad zajedničkim snagama

U Gornjem Međurovu uskoro će biti završena izgradnja kanalizacione mreže, čime će biti rešen višedecenijski problem njegovih žitelja, kaže izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović. Ukupna vrednost radova je  dvadeset miliona i trista hiljada dinara, a polovinu sredstava obezbedili su sami meštani, dok je drugu polovinu obezbedio Grad.

Prema Jovanovićevim rečima, u toku je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Gornjem Međurovu dužine 6, 5 kilometara, dok je pre toga izgrađena primarna mreža dužine 1, 6 kilometara. Kako ističe , polovinu sredstava obezbedili su meštani preko Fonda za razvoj i samofinansiranje zajedničkih potreba građana, pa je ovo odličan primer saradnje stanovnika ovog sela i grada, kako bi se zajednički rešio veliki problem.

Do sada je sa meštanima potpisano više od 160 ugovora, kažu u režijskom odboru, što govori o tome da je stanovnicima ovog sela veoma stalo da reše ogroman problem, dodaju oni.

Jovanović najavljuje da će u narednom periodu biti saniran i pristupni put do ovog sela.

Ukupna vrednost svih radova na izgradnji kanalizacione mreže je dvadeset miliona i trista hiljada dinara, a izvođač radova je preduzeće „CD His“ iz Niša.

Povezane vesti