018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Međunarodni studentski festival folklora od 16. do 20. jula (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Nišu će se od 16. do 20. jula održati VII Međunarodni studentski festival folklora u organizaciji niškog Studentskog kulturnog centra. Ove godine na festivalu će učestvovati 11 ansambala iz 6 zemalja, sa preko 500 učesnika.

Otvaranje festivala zakazano je za 16. jul u 20 i 30 na Amfiteatru na keju. Grad Niš će u okviru petodnevnog festivala ugostiti kulturno-umetnička društva iz Bugarske, Grčke, Meksika, Poljske, Rumunije, kao i brojne ansamble iz naše zemlje. Koncerti će se održavati u Parku Svetog Save, Amfiteatru na keju i na Letnjoj pozornici. Iako su Nišlije već navikle na ovaj svojevrsni folklorni defile, ove godine očekuje ih nekoliko noviteta.

Svake večeri održaće se po dva koncerta sa početkom od 20:30h, a sve će početi tradicionalnim defileom učesnika kroz Obrenovićevu ulicu u sredu od 19 h. Organizatori i u česnici se slažu da je postojanje ovakvim manifestacija ključno za očuvanje tradicije svakog naroda.

Zatvaranje festivala zakazano je za 20. jul od 20:30h na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Cena karte biće 200 dinara i moći će da se kupi svakog radnog dana od 10 do 15h u prostorijama SKC-a, kao i na ulazu na koncert pred početak manifestacije.

Povezane vesti