018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Međunarodni naučni skup na Pravnom fakultetu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

“Usklađivanje prava Srbije sa pravom Evropske unije“ tema je međunarodnog naučnog skupa organizovanog na niskom Pravnom fakultetu, koji obeležava i 54 godine rada. Tim povodom, gosti ove visokoškolske ustanove jesu i pravni stručnjaci iz Nemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Srbija je po evropskim tekovinama u svom pravnom sistemu, bila u prednosti, u odnosu na druge zemlje iz okruženje, koje su pretendovale da postanu članice Evropske unije. Kasnije se, međutim, ta prednost, na putu do Unije, istopila, ističe pravni stručnjak iz Nemačke – dr Stefan Purner.

Međunarodna naučna konferencija okupila je pravne stručnjake iz okolnih zemalja i Srbije. Njihove stručne analize biće i svojevrsna pomoć ovdašnjoj Vladi.

Povodom 54 godine postojanja i rada, Pravni fakultet, organizovao je i svečanu akademiju, kojoj su prisustvovale i mnogobrojne zvanice iz javnog života grada.

Inače tokom 54 godine kontinuiranog rada, na ovoj visokoškolskoj ustanovi, звање pravnika i diplomiranog pravnika, steklo је preko 12.000 studenata. Naučno zvanje magistra prava stekao je 121 bivši student, zvanje specijaliste za odgovarajuće oblasti prava 55, a titulu doktora pravnih nauka stekla su 72 kandidata.

Povezane vesti