018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Međunarodna konferencija posvećena stručnom engleskom jeziku (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na elektronskom fakultetu u Nišu ovog vikenda održava se druga međunarodna konferencija posvećena stručnom engleskom i tehnolgjama za učenje jezika. Učesnici dolaze iz zemalja sa svih kontinenata, a organizaciju je podržala i ambasada SAD u Srbiji.
Oko stotinu profesora i nastavnika iz 43 zemlje će, od petka do nedelje, na Elektronskom fakultetu u Nišu biti učesnici konferencije koja je posvećena učenju engleskog jezika u specifičnim naučnim oblastima. Ova konerencija je bitna za grad, zemlju i čitav region, jer ovakvih konferencija nema mnogo, kažu organizatori.
Konferenciju je otvorio rektor niškog univerziteta, prof dr Dragan Antić, koji smatra da je ovaj naučni skup od velike važnosti za čitav univerzitet.
Jezik struke, koji je osnovni fokus ove konferencije, izuzetno je bitan, pogotovo za mlade koji žele da budu uspešni u poslu kojim se bave, kaže ataše za kulturu američke ambasade, Dru Giblin.
Na elektronskom fakultetu kažu da su za ovu konferenciju dobili veliku podršku minstarstva, a nadaju se da će opravdati povrenje i biti dobri domaćini svim učesnicima koji su došli u Niš.