018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Meštani Medoševca protestvovali zbog izmene linija gradskog prevoza (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Više od stotinu stanovnika Medoševca blokiralo je most koji vodi do njihovog naselja u znak protesta što linija 11 gradskog prevoza koja je vozila od Mokranjčeve do Medoševca više ne postoji. Umesto nje, javni prevoz koji mogu da koriste je linija Niš – Popovac koja ima znatno manje polazaka, zbog čega ne mogu svi putnici da stanu u autobus.

Već oko podneva preko 100 meštana Medoševca bilo je na mostu u ulici Ivana Milutinovića koji vodi do njihovog, ali i drugih prigradskih naselja. Razlog je, kažu, što im je od sinoć ukinuta linija 11 Mokranjčeva – Medoševac, umesto koje je uvedena prigradska linija Niš – Popovac. Kako kažu, ovaj autobus vozi na svaki sat, a gužve su ogromne.

Stanovnici Medoševca su ranije peticijom tržili da linija do njihovog naselja ostane gradska i da polazi sa trga kralja Aeksandra Karađorđevića. Iako su najavili da će ostati na mostu dok nadležni ne budu vratili gradsku liniju sa učestalijim polascima, stanovnici Medoševca su prekinuli protest nakon razgovora sa predsednikom GO Crveni Krst Miroslavom Milutinovićem. On je najavio, nakon dogovora sa nadležnima u Direkciji za javni prevoz, da će linija ostati gradska, kao i da će autobus polaziti sa trga kralja Aleksandra. Do kraja dana, u Direkciji će utvrditi frekventnost putnika i na osnovu toga odrediti koliko autobusa ove linije će dnevno voziti do Popovca, a koliko samo do Medoševca, dodao je Milutinović.