018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Medijske organizacije podržale aktivnosti Samostalnog sindikata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tri medijske organizacije učestvovaće u svim dalјim aktivnostima SSSS vezanim za izmene zakona o radu, privatizaciji i stečaju, dogvoreno je na sastanku Sindikata novinara Srbije, Koalicije zaposlenih u medijima i Kragujevačke inicijative sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović primio je delegaciju Sindikata novinara Srbije, Koalicije zaposlenih u medijima (ZUM) i Kragujevačke inicijative, koji su ga upoznali sa problemima u medijskoj delatnosti. Predsednik Orbović podržao je nastojanje tri medijske organizacije za promenu seta nacrta medijskih zakona (nacrti zakona o javnom informisanju, o elektronskim medijima i javnim servisima).

Te organizacije insistiraju da se prilikom donošenja medijskih zakona omogući lokalnoj samoupravi da, u skladu sa Ustavom i zakonima o lokalnoj samoupravi i glavnom gradu, osniva medije. Reč je o evropskom standardu, s obzirom na to da i u zemlјama Evropske unije postoje regionalni i lokalni javni servisi.

Medijske organizacije insisistiraju na transparentnosti vlasništva i finansiranja u medijima, što se navodi i u Rezoluciji Evropskog parlamenta. Orbović je predložio da se saradnja u narednom periodu intenzivira i konkrentizuje, sve u interesu profesionalnog i objektivnog informisanja građana Srbij

Sindikat novinara Srbije, Kragujevačka inicijativa i Koalicija zaposlenih u medijima, čiji je član i sindikat „Niške televizije“ podržali su aktivnosti Samostalnog sindikata vezane za izmene zakona o radu, privatizaciji i stečaju i dogovoreno je da će predstavnici tih organizacija aktivno učestvovati u dalјim aktivnostima koje će sindikat organizovati povodom tih zakona.

 

Povezane vesti