018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Medijana još jednom nagradila najuspešnije

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština Medijana još jednom je iz Fonda „Sveta Petka“ nagradila najbolje. Studenti su dobili stipendije, a učenici novčane nagrade. Iako je ove godine konkurs za 2012. malo kasnio, interesovanje je bilo izuzetno. U Medijani obećavaju da će za narednu školsku godinu konkurs biti raspisan na vreme. Ovo je osma godina kako Medijana nagrađuje uspešne.

Oni su najbolji od najboljih -petoro studendata i 10 učenika. Gradska opština Medijana nagrađuje ih stipendijama i novčanim nagradama iz Fondacije „Sveta Petka“. Jedna od njih, Teodora Đorđević je pred vratima Kembridža. Njena specijalnost je fizika. Učenica je specijalnog odeljenja Gimnazije „Svetozar Marković“. Nema nagrade u Srbiji koju nije osvojila.

„Velika je čast biti u društvu najboljih – znanje, dobrota i kvalitet uvek su u modi“, ovim rečima predsednik opštine Medijana  Nebojša Krstić pozdravio je goste.

Za devetočlanu komisiju koja je odlučivala o stipendijama i novčanim nagradama nije bilo težeg posla. Kriterijumi za dobijanje stipendije, iz Fondacije „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana, su da student ima prosek veći od 9, da je na nekom od niških fakulteta, nema drugu stipediju i, naravno, živi na teritoriji Medijane. Za dobijanje novčane nagrade merilo su dobri rezutati na takmičenjima. Ove godine fond je povećan i iznosi 3, 5 miliona dinara. U Medijani pozivaju donatore da se uključe u Fond „Sveta Petka“, kako bi što više dece dobilo mogućnost da nastavi školovanje, a njime se finansira i veštačka oplodnja.

Povezane vesti