018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Medijana daruje uoči novogodišnjih praznika (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština „Medijana“ obezbedila je pakete za članove Udruženja samohranih majki i „9 Jugovića“, kao i za korisnike Sigurne kuće. Ovom prilikom predsednik Opštine, najavio je i suštinu socijalne politike za narednu godinu.

Uoči novogodišnjih praznika, Gradska opština „Pantelej“ obezbedila je 250 paketa za udruženja: “Samohranih majki“ i “9 Jugovića“, kao i za korisnike Sigurne kuće. Članovi će dobiti vaučere, kojima će moći da kupe robu u jednoj od jednoj od niških veletrgovina.

Svaka mogućnost zloupotrebe je isključena, a udruzženja su sama napravila spiskove članova kojima je pomoć najpotrebnija. Kao i ove, Opština „Medijana“ će voditi računa o pronatalnoj politici u narednoj godini, za šta će idvojiti 15 odsto sopstvenog budžeta.

Za podizanje stope nataliteta, Opština će, kako je rečeno, obezbediti i novac od donatora. Pored toga, mesečno će stipendirati jedanaestoro dece, kao i 20 najtalentovanijih đaka i studenata. Od Nove godine ulaže u Projekat “Učionica“, gde će deci samohranih majki i iz hraniteljskih porodica, besplatno omogućiti dodatnu nastavu iz matematike, hemije, informatike, srpkog i engleskog jezika. Predsednik Krstić je rekao da ce u narednoj godini Opština Medijana smanjiti materijalne troškove, što podrazumeva i limitiranje budžeta za manifestacije iz oblasti kulture, koje će biti održane, uprkos činjenici da predstoji teška ekonomska godina. Novac za socijalna davanja biće obezbeđen kao i u 2013. godini, jer kako je naglašeno Opština Medijana, pre svega ulaže u ljude.

 

Povezane vesti