018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Medicnski fakulet i zdravstvena ustanova „Apoteka Niš“ potpisali ugovor o saradnji (VIDEO)

Medicnski fakulet u Nišu i zdravstvena ustanova „Apoteka Niš“ potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji. Time je Medicinski fakulet dobio još jednu naučno-nastvanu bazu, studenti farmacije mogućnost da u apotekama i galenskoj laboratoriji stiču praktična znanja, a apoteke ospsobljene farmaceutske stručnjake.

Odsek za farmaciju na Medicnskog fakultetu formiran je pre jedanaest godina, a na snovu ugovora o sardnji koji su potpisali dekan Stevan Ilić i direktor „Apoteka Niš“, Dimirije Janković studenti će se ubuduće praktično usavršavati u niškim apotekama.

Studije farmacije svake godine upiše između 60 i 80 studenata, na svih 5 godina trenutno studira njih 400. Osim studenata osnovnih akademskih studija, praktična nastava dostupna je i studentima dokrorskih studija farmacije.

Pored izvodjenaja dela nastave u niškim apotekama i laboratoriji, novina u radu odseka za farmaciju već od sledeće godine biće i virtuelna apoteka na Medicnskom fakultetu u kojoj će studneti, takođe stiču praktična znanja.

Povezane vesti