018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Medicinski fakultet proslavio 53 godine postojanja (VIDEO)

Medicinski fakultet u Nišum svečanom akademijom obeležio je 53 godine postojanja. To je bila prilika da se predstave rezultatiti rada ove viokoškolske ustanove u proteklom periodu i predstave dalji planovi. Najuspešnijim sstuedntima svih godina i diplomcima podeljene su i diplome.

Medicinski fakultet u Nisu trenutno ima 3837 studenta na integrisanim studijama medicine i osnovnim strukovnim studijama, a samo u periodu izmedju dve godisnjice fakulteta diplomu je steklo čak 512..

Od osnivanja do danas, diplome ovog fakzulteta steklo je preko 12 000 studenata, a ono sto posebno raduje, prema recima dekana, prof. Ilića je sve veći broj kvalitetnih studenata sa izuzetnim prosekom. Njboljima studentima svih godina podeljene su diplome, a za najuspešnijeg diplomca u prethodnoj školskoj godini izabrana je Marija Djordjević, sa prosekom 9, 98.

U narednom peridou fakulete ce nastojati da obezbedi još bolje uslove školovanja, a u planu je i tovaranje jos jedne, savremene laboratorije.

Svečanosti na medicinskom fakultetu pored studenata, sadašnjih i penzionisanih profeosra, prisustvovali su i predstavnici grada, druigih fakulteta, Univreziteta u Nišu, i srodnih fakulteta iz zemalja u okruženju.

http://www.youtube.com/watch?v=QsS2fAi_tVs

Povezane vesti