018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Medicinska škola – najpopularnija

Najveće interesovanje budućih srednjoškolaca u Nišu vlada za Medicinsku školu, gde se, na primer, za smer farmaceutskog tehničara prijavilo tri puta više đaka od predviđenog. Načelnik Školske uprave Živomir Jovanović očekuje da će odlukom republičke komisije, verovatno, biti povećan broj odeljenja u ovoj školi i da će sva deca biti upisana. S druge strane, znatno manje interesovanje vlada za srednje stručne škole.

Kao i svake godine, najveće interesovanje vlada za Medicinsku školu, pa se za smer Medicinska sestra-tehničar prijavio 61 đak, a bilo je predviđeno jedno odeljenje od 30. Za smer Farmaceutski tehnničar prijavio se čak 101 učenik, iako je škola predvidela da bude upisan 31 đak. Veliko interesovanje vladalo je i za Prirodno-matematički smer u Gimnaziji „Bora Stanković“, gde se od potrebnih 30 prijavilo 47 đaka. Prema rečima načelnika Školske uprave Živomira Jovanovića, i pored znatno većeg broja prijavljenih, želje dece biće, odlukom republičke komisije, verovatno ispunjene.

S druge strane, znatno manje interesovanje vladalo je za školu „15. maj“, pa su se, od potrebnih 80, prijavila samo 32 učenika, za Građevinsku školu, koja je predvidela 150, prijavio se 61 đak, a za Prehrambeno-hemijsku 97 manje od predviđenog broja.

Kada je reč o preostale 3 niške gimnazije, tu se uglavnom prijavilo onoliko učenika koliko je bilo i potrebno. Jovanović kaže da će se tokom sledeće godine raditi sa đacima na animaciji, kako bi se zainteresovali za škole u kojima je bilo manje prijavljenih.

Povezane vesti

  • Daca

    Zalosno je sto svi idu u gimnazije, polako gubimo strucni kadar. 15.maj je jako dobra skola, isto kao i ostale strucne, trebaju se deca malo vise ugledati na strucne kadrove, tako je svuda us vetu, samo kod nas svi hoce u filozofe i lekare, mozda zbog mita?