018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Mediana“: Čisto! Da nam bude bolje! (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Čisto! Da nam bude bolje! – slogan je nove akcije u Javno-komunalno preduzeću „Mediana“. Ovog puta, oni će pokušati da skrenu pažnju Nišlija na to koliko je bitno razvrstavati i reciklirati komunali otpad, a akcija će, osim stambenih zgrada pokriti i ugostiteljske objekte.

Od folija i kesa, preko papira, kartona i stiropora, pa sve do limenki i flaša, sve je moguće reciklirati. Kako bi se ova vrsta otpada lakše odvojila od ostalog, JKP „Mediana“ će Nišlijama poklanjati posebne plastične kese u kojima će se on odlagati.

Od izuzetne je važnosti da se, osim onog iz stambenih zgrada, reciklira i otpad iz ugostiteljskih objekata. „Mediana“ je akciju selekcije otpada prilagodila i njima, a pregovori su već počeli sa ugostiteljima u kazandžijskom sokačetu, pobedinoj ulici i Parku Svetog Save.

Odvajanjem onoga što se može reciklirati, smanjujemo količinu otpada koju je potrebno deponovati, tako da rasterećujemo i nišku deponiju. Selektovanjem otpada utičemo da cena njegovog odvoza i skladištenja bude manja, poručuju iz „Mediane“.

Povezane vesti