018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Matura – udar na porodične budžete

Komentari: isključeni

Ukoliko u kući imate maturanta, onda je vaš budžet to prilično i osetio. Za odevnu kombinaciju neki su platili i po dvadeset hiljada dinara, bezmalo nečiju celu platu. Manje zahtevni prošli su i jeftinije, a za one koji se nisu opremili za matursko veče, evo malog vodiča kroz cene u prodavnicama.

Cene haljina, čini se, kao i prošle godine, u proseku od četiri do šest hiljada, zavisno od toga gde kupujete. Ženske pantalone mogu se naći za tri i po, majice za dve i po. Za celu kombinaciju – haljina, torbica i nakit – platićete skoro 8.500 dinara. U niškim prodavnicama kažu da se od ženske garderobe za mature, haljine standardno najviše traže. Sa druge strane, momci lakše odaberu garderobu za maturu, uglavnom odela, koja se mogu kupiti i za devet i po hiljada dinara.

Uz haljine i muška odela traže se, kažu, i savršene cipele. Ženske sandale se u pojedinim radnjama kreću od tri i po hiljade do sedam i po hiljada dinara, cipele oko četiri i po. Muške od tri i po, pa naviše. Kad se sabere sve, celokupna kombinacija lako izađe i na dvadeset hiljada dinara, a gde su još šminka i frizura.

Manje popularno je, izgleda, šivenje garderobe. Maturanti kažu da na kraju cena bude ista kao i kad se kupi, ali da, sa druge strane, rizikujete da budete obučeni identično kao i neko drugi. Sve se češće dešava da devojke na proslavi izgledaju starije, u garderobi neprimerenoj i godinama i prilici.

A brige oko izbora garderobe za maturu sigurno neće imati maturanti pirotske gimnazije, koji su još pre nekoliko meseci odlučili da matursko veče provedu obučeni u pamučne majice i farmerke. Sav novac koji bi potrošili na svečana odela, skupe haljine, šminku i frizuru pokloniće onima kojima je potrebniji.

Povezane vesti