018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Matić: Digitalizacija do 17. juna

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Državni sekretar za telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je danas da će digitalizacija u Srbiji biti obavljena do 17. juna, jer će prethodno već 18. maja praktično cela Vojvodina biti digitalna, a od 25. maja veliki predajnik Avala emitovati isključivo digitalni signal.

Matićeva je u Jutarnjem programu TV Pink najavila da je posle Vršca, koji će prvi preći na isključivo digitalni signal, u planu da 8. maja to učine Subotica, Sombor, Kikinda, a potom 18. maja Čot – Venac.

Posle prelaska Avale na emitovanje isključivo digitalnog signala i centralna Srbija će biti digitalna, a na kraju i jug Srbije i Jastrebac, najavila je Matić i dodala: „17. juna smo svi digitalni“.

Državna sekretarka za telekomunikacije je istakla da „set top boks“ uređaja ima dovoljno na tržištu, da su u Vršcu radnje pune i da građani u redovima čekaju da iskoriste vaučere za „set top boksove“.

Već 10 dana u Vršcu, ne samo građani koji su dobili vaučere, jer su socijalno ugroženi, nego i drugi, dolaze da uzmu te uređaje, kazala je Matić.
„Čak 1.095 maloprodajnih objekata se prijavilo, registrovalo da učestvuje u ovoj šemi pomoći putem vaučera“, precizirala je Matić.

Matić je objasnila da korisnicima kablovske televizije nisu neophodni „set top boksovi“, jer neće imati nikakve smetnje u prijemu signala, ali da će možda neko i od njih poželeti da pređe na besplatan digitalni signal.

Državna sekretarka za telekomunikacije je podsetila da građani mogu u kol centru resornog ministarstva, koji je počeo sa radom u petak, da na telefon 18911 dobiju sve potrebne informacije.

Građani mogu da dobiju sve informacije, bilo da ih zanima na koji način se „set top boks“ povezuje ili kada njihovo mesto, grad i region prelazi na digitalni signal, dodala je Matić.

Tanjug 08.04.2015 10:58
Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva, ilustracija