018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mašinski fakultet obeležio 54 godine rada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U poslednjih pet godina 90 odsto studenata koji su stekli diplomu Mašinskog fakulteta u Nišu našlo je posao u Srbiji, rekao je povodom 54 godine rada i postojanja ove visokoškolske ustanove dekan dr Vlastimir Nikolić.Kako je istakao, poslednjih godina je povećano interesovanje mladih za Mašinski, na kome su studijski programi u skladu sa evropskim i pružaju primenljivo znanje i svetski priznate diplome u oblasti mašinskog inženjerstva.
Da mašinstvo nije zamrla oblast demantuje više od 4200 mastera inženjera koliko je diplomiralo od osnivanja niškog Mašinskog fakulteta do danas. Ove godine upisana je 54. generacija brucoša, kojih je ove godine bilo najviše u poslednje dve decenije, kaže dekan fakulteta Vlastimir Nikolić.
Fakultet se naročito ponosi svojim studentima koji su ostvarili značajne rezultate na raznim takmičenjima i sportskim disciplinama. Najbolji su i nagrađeni.
Povodom Dana fakulteta uručene su i zlatne diplome studentima koji su diplomirali pre pola veka.
Inače, na ovoj visokoškolskoj ustanovi se trenutno realizuje 10 međunarodnih i 24 domaća projekta, koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezane vesti