018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mašinac traži izlaz iz krize

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ženski fudbalski klub Mašinac održao je redovnu sednicu Skupštine u trenutku kada preživljava najveću krizu od svog osnivanja.

Zbog prestanka saradnje sa nekadašnjim klupskim sponzorom Preduzećem za puteve Nis i neispunjenih obećanja prethodnog gradskog rukovodstva za pokrivanje troskova električne energije i vode u iznosu od dva miliona dinara, nastalih zbog korišćenja stadiona na Delijskom visu od fudbalskih klubova Radnički i Sinđelić, došlo je do blokade žiro-računa, što se i te kako odrazilo i na takmičarske rezultate. Najtrofejniji niški sportski kolektiv, osvajač 24 titule šampiona i 15 naslova pobednika kupa, već godinama je daleko od šanse da se bori za titulu, a minulu sezonu okončao je tek na četvrtom mestu. To je svakako neuspeh za klub slavne tradicije, ali realno uspeh s obzirom na ambijent u kojem se ekipa takmičila. U jednom trenutku rukovodstvo Mašinca čak je razmišljalo o odustajanju od takmičenja, ali na sreću do toga nije došlo. Klub je i dalje prepušten sam sebi, iz gradskog budžeta za ovu godinu nije dobijen ni dinar, jer je klub u blokadi trenutno za 2,3 miliona dinara, dok je ukupna finansijska dubioza između šest i sedam miliona dinara. Ipak, u Mašincu su krenuli da traže put iz teške krize. Vođeni su razgovori sa potencijalnim novim sponzorom, a rešenje problema tražiće se i kadrovskim jačanjem rukovodstva. Zbog toga je Skupština usvojila izmenu statuta kluba, po kojoj će Upravni odbor biti proširena sa sedam na 11 članova i to iz redova privrednika.

Inače, prvi tim Mašinac počeće pripreme za novu superligašku sezonu u utorak u 17 časova. Prozivku će prvi put obaviti Tamara Jovanović, koja će na mestu glavnog trenera zameniti legendarnog Pericu Krstića, koji će obavljati ulogu sportskog direktora. Prvenstvo će početi već 9. avgusta, tako da neće biti previše vremena da se veoma mladi tim pripremi za nova iskušenja u eliti.

Povezane vesti