018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mart – mesec francuske kulture (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Mart će i ove godine biti mesec francuske kulture, a Nišlije će moći da uživaju u filmovima, predstavama, izložbama i frankofonoj pesmi. Francuske dane organizuje Francuski institut u Nišu u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom.

Francuski dani u Nišu počinju 1. marta u 13 sati u Sali Simfonijskog orkestra, polufinalnim takmičenjem za Frankofonu pesmu. Finale je zakazano za 29. mart na istom mestu, a pobednik u kategoriji seniora biće nagrađen putovanjem u francuski grad Belfor na muzički festival, kažu organizatori.

Od 5. do 15. marta u Paviljonu u Tvrđavi ljubitelji francuske kulture moći će da vide izložbu stripa „Prokleti rat“ Žaka Tardija koju će otvoriti ambasador Francuske.

U okviru Francuskih dana od 23. marta do 5. aprila u Regionalnom centru za obrazovanje možete videti interaktivnu izložbu „Obnovite energije“, a ciklus „Lica afričkog filma“ biće prikazan u Kupina bioskopu od 17. do 20. marta, svake večeri od 18 sati. Ulaznice za ove projekcije koštaju 100 dinara, dok su ostali sadržaji u okviru Francuskih dana besplatni. Nišlije u martu očekuju i pozorišne predstave, radionice i foto-konkursi, a detaljan program možete videti na sajtu Francuskog instituta.

Povezane vesti