018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Manje mesta za đake, ali i profesore!

Komentari: isključeni

Zaposleni u niškim gimnazijama uručili su danas peticiju načelniku školske uprave, kojom traže da im se vrate odeljenja oduzeta konkursom Vlade Republike Srbije. Načelnik kaže da je školska uprava ranije prosledila zahtev i da nema potrebe za protestima. Za sada nema infomacija da li će i druge srednje škole tražiti isto.

Manje đaka, manje odeljenja – znači i manje posla za profesore. U niškim gimnazijama su protiv konkursa Vlade Srbije, kojim se od naredne školske godine srednjim školama ukida po jedno odeljenje. Zbog toga su protestovali ispred Nišavskog upravnog okruga. Peticijom od oko 2000 potpisa zaposleni u gimnazijama i roditelji traže da se odeljenja ne ukidaju.

Ni u Aleksincu nisu zadovoljni poslednjim konkursom. Jedna od retkih škola u kojoj nije smanjen broj đaka je Gimnazija „Svetozar Marković“, ipak podržali su kolege.

Peticija je uručena načelniku školske uprave Živomiru Jovanoviću, ali on kaže da je uprava još krajem prošle nedelje tražila dopunu konkursa i vraćanje odeljenja svim gimnazijama.

Krajem aprila objavljen je konkurs za školsku 2013-2014. kojim je u skoro svim niškim srednjim školama ukinuto po jedno odeljenje prvog razreda. Zbog toga što će u narednoj školskoj godini biti skoro 700 srednjoškolaca manje, planirano je da se ugase čak 22 odeljenja. Za sada nema infomacija da li će još iz neke srednje škole tražiti da im se vrati broj odeljenja.

Povezane vesti