018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Mališani iz Dečjeg centra u Narodnom pozorištu (VIDEO)

Komentari: isključeni

U okviru obeležavanja Dečje nedelje mališani iz igraonice Dečjeg centra posetili su Narodno pozorište. Mnogi od njih danas su prvi put imali priliku da vide kako izgledaju pozorišna sala, balkon, garderoba, kostimi i scena na kojoj se igraju predstave.

U Pozorištu lutaka su bili i gledali predstave namenjene njihovom uzrastu, ali mnogi od njih želeli su da vide kako izgleda pozorište za odrasle. Devojčice i dečaci iz igraonice Dečjeg centra sa velikom pažnjom i oduševljenjem zavirili su u svaki kutak Narodnog pozorišta. Njihov ljubazni domaćin Ljubiša Živković, koordinator u tehnici, pokazao im je salu, scenu na kojoj igraju glumci, kostime iz ranijih predstava, balkon, garderobu, prostoriju u kojoj se šiju kostimi, kako se priprema scenografija i odakle se emituju svetlo i zvuk.

U Dečjem centru, koji se kroz razne sekcije, programe i aktivnosti bavi vaspitanjem i obrazovanjem najmlađih, kažu da je važno da se deca od malih nogu upoznaju sa radom raznih institucija.

Aktivnosti mališana iz Dečjeg centra povodom obeležavanja Dečje nedelje nastavljaju se radionicom Oplaneti se. Najmlađi će imati priliku da od plastičnih časša, flaša i materijala koji mogu da se recikliraju naprave skulpture i igračke. Radionica počinje sutra u 10 sati u prostorijama Dečjeg centra u Čairu.

 

 

Povezane vesti