018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Maksimović:”Nastavak grejne sezone neće biti doveden u pitanje” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

I dok je, s jedne strane, žiro račun niške Toplane u blokadi zbog neizmirenih obaveza prema Jugorosgasu, s druge, korisnici negoduju zbog sve većih računa koje nisu u mogućnosti da plate. Direktor ovog preduzeća međutim ističe da će i pored aktuelnih problema svi potrošači biti redovno snabdeveni toplotnom energijom do kraja grejne sezone.
Osnovni razlog uvećanja računa za utrošenu toplotnu energiju jeste poskupljenje gasa. Pritom, iznos se više ne određuje paušalno, već na osnovu utrošene enerije.
Što se tiče korektivnog koeficjenta za potrošače koji nisu ugradili kalorimetre, Maksimović kaže da će on biti utvrđen novim pravilnikom, na kojem je angažovana Uprava za komunalnu delatnost. Kada bude završen, počeće i njegova primena. Pored toga, biće korigovani i pogrešno obračunati januarski računi.
I pored velikog dugovanja građana i blokade žiro računa, nastavak grejne sezone neće biti doveden u pitanje.
Javno Komunalna preduzeća Objedinjena naplata i niški vodovod žiranti su 2 kredita u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara, koje je podigla Niška Toplana. Direktorka Objedinjene naplate Jelena Stojanović se nada da blokada žiro računa Toplane ipak neće uticati na rad ovih preduzeća. Inače u jutarnjem programu NTV direktor Slobodan Maksimović je podsetio i da grad priprema odluku na osnovu koje će nezadovoljni korisnici moći da se isključe sa toplovodne mreže, ali i da je zavidan broj onih koji na ovaj sistem žele da se priključe.

Povezane vesti