018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Makedonija je omiljena turistička destinacija Nišlija (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gosti sa juga Srbije, najradije provode svoj godišnji odmor u Makedoniji. Ohrid, Dojran i Skoplje najčešće su destinacije naših građana. Sa 40 000 srpskih turista godišnje, Makedonci su zadovoljni posetom, ali u narednim godinama žele da je udvostruče.
Oni svakom našem gostu nude kvalitetnu turističku ponudu uz veoma popularne cene. Sa tradicionalnim prijateljstvom i neponovljivim gostoprimstvom, uz maksimalnu bezbednost, svako će poželeti da i naredne godine poseti Makedoniju.
Makedonija je omiljena turistička destinacija Nišlija. Geografska, kulturna i istorijska povezanost dva naroda uz veoma sličan jezik, pravoslavnu veru i neraskidivo prijateljstvo čine to da se naši ljudi rado opredeljuju da svoj godišnji odmor provodu u Makedoniji. Ovog leta Agencija za promociju i podršku turizma Republike Makedonije sprovodi široku promotivnu kampanju, koja je posebno usmerena ka jugu srbije. Promotivno veče u Hotelu Kristal Lajt okupilo je turističke radnike grada niša i brojne prijatelje naših južnih suseda.
Makedonija je provoslavna zemlja sa 365 crkava i manastira. Ohrid je pravoslavni Jerusalim, kaže Kristijan Džambazovski, direktor Agencije za promociju i podršku turizma u Republici Makednoji.
Poslednjih godina u Evropi, vinski turizam je sve popularniji. Makedonska tracidija gajenja vonove loze i proizvodnje kvalitetnih vina potiče još iz antičkih vremena. Zajedničko nam je to, što smo geografski povezani pa su putevvi vina u Srbiji i Makedoniji povezani.
U Agenciji za promociju i poršku turizma u Makedoniji planiraju da ovog leta održe vi[e promotivnih skupova u atraktivnim turističkim mestima gde će pozvati novinarske ekipe iz zemalja u okruženju i prezentovati sve svoje turističke potencijale i pogodnosti.