018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Makaze i utuženja za sve neplatiše

Komentari: isključeni

Niška Elektrodistribucija podseća kupce koji su podneli zahteve za reprogram duga bez kamate, da ugovor mogu da potpišu do kraja maja.

Samo 9% dužnika sa teritorije grada Niša je do sada potpisalo ugovor. Ovo su prvi zvanični razultati o akciji pod nazivom „Bez kamate na rate“. U Distribuciji kažu da će protiv onih koji ne plaćaju račune primeniti sve zakonske mere pri naplati potraživanja.

Među potrošačima koji su potpisali ugovor o reprogramu najviše je onih koji u proseku duguju oko 33 hiljade dinara. Njihova mesečna rata je oko 4000, u proseku im je oprošteno 7 hiljada dinara. U distribuciji kažu da još nije kasno, bar za one koji su ranije podneli zahtev za reprogram. Ugovor mogu da potpišu do 31. maja. Posle toga zahtevi će biti odbačeni.

Makaze i utuženja čekaju i one koji su potpisali ugovore, a ne plaćaju rate ili redovne račune. Ima ih oko hiljadu. Ugovor sa njima biće automatski prekinut, takođe, poslednjeg dana u maju. Potrošači su niškoj distribuciji dužni oko deset milijardi. Potpisivanjem ugorova o reprogramu regulisan je dug od oko pola milijarde. Otpisana kamata iznosi više od osamdeset miliona dinara.

 

 

 

Povezane vesti