018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Majdanpek ponovo bez struje

Od:
Komentari: isključeni

MAJDANPEK – Majdanpek je ponovo bez struje, zbog kvara na prenosnoj mreži, izjavila je Tanjugu portparol Elektromreže Srbije Nataša Jakovljević. „Svi intenzivno rade na rešavanju problema“, istakla je Jakovljević.
U Majdanpek je sinoć, posle skoro tri dana, stigla električna energija. Građani su od ponedeljka u 17 sati bili bez struje, vode i grejanja zbog kvara na dalekovodima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra. Javno preduzeće Elektromreža Srbije saopštilo je u sredu uveče da je posle višednevne borbe Elektromreža Srbije normalizovala snabdevanje Majdanpeka i okoline električnom energijom.
U saopštenju je navedeno su ekipe EMS-a i dalje na terenu i nastoje da ga u celosti osposobe i dovedu u potpuno redovno stanje.
Kako je precizirano, situacija poput ove nezabeležena je u Srbiji, pošto Majdanpek ima napajanje iz čak tri dalekovodna pravca, dok je za većinu gradova obezbeđeno napajanje iz dva pravca. To znači da je snabdevanje Majdanpeka bilo osigurano sa tri strane, čime se ne može pohvaliti ni Beograd. Prekid na sva tri dalekovodna pravca je nešto se nikada ranije nije desilo, i tu se krivica ne može tražiti u ljudskom faktoru, objašnjeno je u saopštenju.

Tanjug   04.12.2014 01:01