018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Majdanpek dobio struju, Boljevac u mraku

Od:
Komentari: isključeni

MAJDANPEK, NIŠ – Napajanje Majdanpeka i okoline električnom energijom ponovo je uspostavljeno, dok su Boljevac i okolina bez struje zbog kvara na dva dalekovoda, kao i poneka sela u svrljiškom kraju. Direktor EMS-a Nikola Petrović zahvalio je građanima Majdanpeka koji su bili veoma strpljivi i svim ljudima u Elektromrežama Srbije koji su „nadljudskim naporima“, pomogli da se struja vrati u Majdanpek. „Mi smo uradili sve što je u našoj moći“, rekao je Petrović.
U delu Majdanpeka se upalilo ulično osvetljenje, a struja postepeno stiže i u domaćinstva. Izvršni direktor EMS-a Ilija Cvejić rekao je za RTS da napajanje Majdanpeka strujom ide iz dva pravca – Petrovca i Bora, tako da je situacija mnogo sigurnija te da veruje da više „neće biti potrebe za svećama“ ni u Majdanpeku, ni u Donjem Milanovcu.
Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić ocenio je da je trebalo da bude uvedena vanredna situacija, jer se slična katastrofa dogodi jednom u sto godina.
Majdanpek je bio bez struje četiri dana, a nakon što ju je sinoć na kratko dobio, električna energija je ponovo nestala zbog kvara na prenosnoj mreži.
Građani su od ponedeljka u 17 sati bili bez struje, vode i grejanja zbog kvara na dalekovodima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra.
BOLJEVAC I OKOLNA SELA BEZ STRUJE ZBOG KVARA NA DVA DALEKOVODA
Boljevac i okolna sela su ostali bez struje zbog kvara na dva dalekovoda, rekli su Tanjugu dežurni dispečari u elektrodistribucijama u Boru i Zaječaru. Dežurni dispečar u Elektrodistribuciji Bor Ljubiša Stamenković naveo je da se još traži kvar na dalekovodima i da su ekipe na terenu. U izjavi Tanjugu, dežurni dispečar u zaječarckoj elektrodistribuciji, naveo je da su dva dalekovoda u prekidu, te da su ekipe na terenu. Do kvara na dalekovodu došlo je zbog velikih količina leda na provodnicima.

OSAM SELA U OKOLINI SVRLJIGA I DALJE BEZ STRUJE

Više od 100 električnih stubova oboreno je tokom nevremena u svrljiškom kraju, pa su sela ostalo bez struje, rekla je Tanjugu portparol Privrednog društva „Jugoistok“ Slađana Mančić. Stubovi, većinom drveni, pali su zbog vremena i ledene kiše prethodnih dana, rekla je ona Tanjugu. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, a radiće se i tokom predstojećeg vikenda, navela je Mančić. Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović rekla je Tanjugu da je od 18 sela u svrljiškom kraju koja su bila u potpunosti ili delimično bez ostalo još šest sela u kojima se uskoro očekuje normalizacija snabdevanja. Ekipe su pojačane ljudima iz Aleksinca, a Preduzeće za puteve i lokalna komunalna preduzeća radila su na čišćenju putnih pravaca od polomljenih grana.

Tanjug 04.12.2014 19:41

Foto RTB BOR