018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Lozni kalem ponovo u vlasništvu Grada

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Grad je od petka ponovo vlasnik zemljišta na Loznom kalemu, a u toku dana će „Italnisu“, sa kojim je raskinut kupoprodajni ugovor, biti isplaćeno oko sto pet miliona dinara, rekao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.
Zemljište će, pre prodaje biti podeljeno na tri parcele, na kojima će zasebno biti izgrađeni akva park, tržni centar i hotel sa spa centrom.

Sto pet miliona dinara, odnosno 90% ukupnih sredstava koje je ova kompanija ranije platila Gradu za zemljište na ovoj lokaciji, kako je i bilo predviđeno u slučaju raskida ugovora, biće isplaćeno u toku dana. Podela zemljišta na tri dela, kako je pojasnio prvi čovek Grada, olakšaće privlačenje investitora.

Za izgradnju akva-parka, već postoji interesovanje jedne domaće i jedne inostrane kompanije, dok se za trgovinski ili autlet centar, interesuje nekoliko velikih prodajnih kompanija. Procenu vrednosti ovog zemljišta izvršiće Poreska uprava, i očekuje se da cena koja će konačno biti postignuta na licitaciji bude tri ili četiri puta veća od one, koju je prvobitno platila kompanija „ItalNis“, čime će Grad biti na dobitku.

Gradonačelnik Perišić je istakao da očekuje da uskoro bude raspisana licitacija za zemljište na lokaciji „Lozni kalem“, i da je Grad u pogledu raskida ugovora ispunio sve zakonske uslove i zaštitio svoju imovinu. On je dodao da će budući investitori parcele morati u što kraćem roku da privedu nameni, a biće obavezne i bankarske garancije.

Povezane vesti