018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Asfaltiranje ulica u Naselju „Branko Bjegović“

Komentari: isključeni
Tagovi:

Još dve ulice u Naselju „Branko Bjegović“ ovih dana dobijaju asfalt. Reč je o ulicama koje imaju komunalni, ali i simbolički značaj: Logoraškom i Obalskom su, tokom Drugog svetskog rata, bežali logoraši posle proboja logora 12. febrauar.

Obe ulice, ukupne dužine 300 m, inicijativom građana i rukovodstva Opštine „Crveni krst“, dobijaju novo ruho. Novi asfalt, uticaće na kvalitet žitelja ovog dela Naselja „Branko Bjegović“.

Ceo postupak je počeo pre 30 dana. Zahvaljujući radovima, koji se privode kraju, žitelji Logoraške i Obalske ulice, ubuduće će piti i zdraviju vodu. Vrednost radova je tri i po miliona dinara i obezbeđeni su iz budžeta Grada, a izvođač radova je niška „Niskogradnja“. Na području Opštine Crveni krst, pri skretanju za aerodrom, u toku je i izgradnja kružnog toka, a za mesec dana počeće asfaltiranje i preostalih ulica, čija je gradnja, ili rekonstrukcija, planirana za ovu godinu.

U toku je priprema programa izgradnje grada za ovu godinu, ali dok ne počnu konkretni radovi, Direkcija za izgradnju grada krenula je sa realizacijom programa održavanja na gradskom i seoskom području, kako se ne bi gubilo vreme, kaže narodni poslanik i izvršni direktor ovog preduzeća Branislav Jovanović. Tako se ovih dana radi na rekonstrukciji brojnih ulica u opštinama Palilula i Crveni krst.

Jovanović dodaje i da će tokom godine sve ulazne saobraćajnice u grad biti uređene, sve u cilju obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

 

 

 

Povezane vesti