018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bugarinović: I dalje u toku pregovori sa avio-kompanijama (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pregovori oko ponovnog uspostavljanja redovnih linija sa niškog aerodroma napreduju, a kada dogovori sa avio-kompanijama budu okončani, biće to dugoročnije rešenje za nišku vazdušnu luku, rekao je za NTV direktor Dragan Bugarinović, ne odbacujući mogućnost da su višegodišnji pokušaji Nišlija da ožive aerodrom, zbog različitih interesa sabotirani.

I dalje se ne saopštavaju nazivi potencijalnih prevoznika iz Niša, ni destinacije do kojih će saobraćati, a nadležni tvrde da je diskrecija oko detalja pregovora  jedan od osnovnih zahteva avio-prevoznika sa kojima se pregovara. Na pitanje u našoj emisiji ,,Hoću da znam“ – da li je možda nekom bilo u interesu da niški aerodrom ostane mrtav, direktor Dragan Bugarinović odgovara da nema informaciju da je neko sabotirao napore, ali da je bilo situacija u kojima je imao takav utisak.

Srbija može da pokaže da joj treba aerodrom u Nišu koji zaista služi svojoj svrsi, tako što bi preuzela već postojeći model centralnog rukovođenja aerodromima , ističe Bugarinović. On navodi da takvo uređenje postoji u Makedoniji i da donosi standardizaciju opreme i izjednačenje tehničkih uslova u svim vazdušnim lukama u državi. To bi, između ostalog, rešilo problem sa kojim se Aerodrom Niš sada susreće, a to su aktuelni zahtevi potencijalnih prevoznika oko tehničkih uslova za smanjenje rizika po lošem vremenu, unapređenja navigacione opreme i stvaranja mogućnosti da avioni sleću iz oba pravca. Direktor aerodroma, međutim, kaže da smo dokazali da smo tehnički spremni za letove, ali da kompanije žele maksimlano da se osiguraju.

Bugarinović se slaže da je subvencionisanje praznih sedišta u avionima ,,Montenegro-airlinesa“ od strane prethodnog gradskog menadžmenta bilo kratkoročno rešenje. Redovnih letova iz Niša nema od kraja prošlog leta, a aktuelne procene su da ćemo putničke avione iznad grada ponovo viđati od kraja godine, najkasnije do sledećeg proleća.

Povezane vesti