018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Letovi iz Niša za Trst i Antaliju

Nišlije koje vole da putuju, a posebno oni koji su planirali da ovog proleća posete neku od turističkih destinacija u severnoj Italiji, imaju razlog za zadovoljstvo. Naime, posle više od godinu dana pregovaranja, postignut je dogovor o pokretanju nove redovne avio-linije iz Niša za Trst. Leteće avioni italijanske kompanije „Mistral Air“, a prvi polazak najavljen je za 26. april, kaže za NTV direktor niškog aerodroma Dragan Bugarinović.

Uspostavljanje nove linije realizuje se u okviru projekta „Air.net“, koji finansira Evropska unija, kao deo IPA jadranskog programa sa ciljem uspostavljanje mreže regionalnih aerodroma. Pored Niša i Trsta, uključen je i aerodrom u Mostaru, a cilj projekta je pomoć manjim aerodromima, i uspostavljanje bližih veza među državama Mediterana i južne Evrope.

Za sada je planirano da avioni iz Niša za Trst lete dva puta nedeljno. „Mistral Air“ nije „low cost“ kompanija, ali će, zbog subvencija, cene karata ipak biti mnogo niže od redovnih i zajedno sa svim taksama koštaće 49 evra u jednom pravcu, odnosno 98 evra za povratnu kartu.

Pored redovne linije za Trst, sa niškog aerodroma ovog proleća i leta, posle nekoliko godina pauze, poleteće i čarteri ka letnjim destinacijama. Za sada su sigurni letovi ka Antaliji. Potpisan je ugovor sa turističkom agencijom 1A Travel, a prvi let zakazan je za 12. jun.

Bugarinović kaže da postoje stalni kontakti i sa drugim avio-kompanijama i tur-operaterima, koji su pokazali interes za saradnju sa niškim aerodromom, i da, iako nema konkretnih dogovora, nije isključeno da do početka letnjeg reda letenja, ili bar letnje turističke sezone, još neka kompanija najavi letove iz Niša.

 

Povezane vesti

 • ljubisa

  Lepo je samo neverujem da ce dugo trajati, kao sto nije ni sa Wind-jetom, za Forli! Da li je problem bila reklama ili Srbi jos nemaju „kulturu letenja“, neznam?!
  U svakom slucaju, srecan pocetak i sto vise letova iz „Nis“ i za Nis!

 • Juznjak

  Super !
  Nadam se jos nekoj liniji uskoro.
  Neki lou-cost bi dobrodosao.