018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Letnji meseci najrizičniji za sve učesnike u saobraćaju (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 95 saobraćajnih udesa u kojima su četiri osobe poginule, a 57 je povređeno. Prema statistickim podacima, od ukupnog broja poginulih u Srbiji svaki četvrti je mlad čovek, odnosno mladi učestvuju 27 odsto u ukupnom broju poginulih i 35 odsto u ukupnom broju povređenih.
Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović kaže da iskustva sa srpskih puteva dokazuju da su letnji meseci najrizičniji za sve učesnike u saobraćaju i da je strožom kontrolom moguće smanjiti broj nezgoda i stradanja na putevima.
Bozovic je rekao da će, ako bude bilo potrebe, kontrola vozača komercijalnih vozila biti pojačana na granicama i koridorima. „Njihovo vreme vožnje je ograničeno. I teško ih je naterati da se odmaraju ako su prekoračili određeno vreme vožnje. Ako bude potrebno, moguće je da se kontrola pojača“, ističe Božović. U Srbiji postoji dva i po puta veća verovatnoća da će neko nastradati u saobraćaju, rečeno je na početku kampanje „Biram život“, koju je predstavila potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Prema rečima ministarke Mihajlovic, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja će u okviru akcije od grada do grada organizovati javne časove, u cilju razgovora sa mladim ljudima, ali i razgovarati sa predstavnicima lokalnih samopurava o tome šta može da se uradi da se poveća bezbednost saobraćaja. Da potsetimo, u samo jednom danu u petak ujutru, na autoputu Nis- Beograd u blizini motela Naiss poginule su 4 lica a dva su teze povredjena. Do nesrece je doslo kada je kamion turskih registarskih oznaka naleteo na dva kombi vozila leskovacke registracije koja su se nalazila parkirana u zaustavnoj traci.