018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Lekari Kliničkog centra stupaju u generalni štrajk (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nakon jednočasovne obustave rada koja je trajala čitave prošle nedelje, lekari i zaposleni u niškom Kliničkom centru održali su još jedan štrajk upozorenja. Tvrde da će poštovati minimum procesa rada, ali da će, ukoliko im predstavnici Ministarstva zdravlja ne izađu u susret i nadležni ne promene odluku o solidarnom porezu, naći način da taj štrajk radikalizuju.

Kao što su i najavili, lekari niškog Kliničkog centra, radikalizovali su svoj protest i izašli na ulicu. Kažu da se situacija u odnosu na prošlonedeljnu, kada su organizovali jednočasovnu obustavu rada, nimalo nije promenila, i da će ukoliko ne bude postignut dogovor sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, otpočeti štrajk uz minimum procesa rada.

Zaposlenima na opštoj hirurgiji niškog KC, koji su prošle nedelje prvi, nezavisno, počeli sa protestom, priključili su se gotovo svi članovi svih sindikata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ovaj legalni bunt zaposlenih u zdravstvu podržale su i Nišlije.

Podsećamo, zaposleni u zdravstvu nezdovoljni su zbog uvođenja solidarnog poreza, smanjenja koeficijenata za obračunavanje plata, onemogućavanja plaćanje nadoknade za dežurstva duža od 40 sati, ali i zabrane zapošljavanja.

Povezane vesti