018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Lekari KC-a i dalje u generalnom štrajku (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lekari niškog Kliničkog centra i dalje su u generalnom štrajku. Ističu da ne planiraju da odustanu od svojih zahteva i kažu da će iskoristiti sve legalne mogućnosti da se bore za svoje plate. Tvrde da poštuju zakonski propisan minimum procesa rada, i da za sada nailaze na razumevanje pacijenata.

Kao što su i najavili, lekari niškog Kliničkog centra, ostaju dosledni u svojim zahtevima, i nastavljaju sa generalnom obustavom rada. Tvrde da se situacija u odnosu na prošlonedeljnu, nimalo nije promenila, i da očekuju sastanak sa nadležnim ministarstvima.

Na klinikama niškog Kliničkog centra, i u specijalističkim ambulanatama ima gužve, kako kažu lekari, ali ne tolike kao u regularim uslovima. Ipak, ovaj legalni bunt zaposlenih u zdravstvu, podržavaju i pacijenti.

U sindikatima zaposlenih u niškom KC, tvrde da su svi složni, i da bez povoljnog dogovora sa nadležnima u državi, nema odustajanja.

Podsećamo, zaposleni u zdravstvu nezadovoljni su zbog uvođenja solidarnog poreza, smanjenja koeficijenata za obračunavanje plata, onemogućavanja plaćanja nadoknade za dežurstva duža od 40 sati, ali i zabrane zapošljavanja.

Povezane vesti