018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Lažni inspektor“ pretresao i uzimao novac

Niška kriminalistička policija, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu je podnela krivičnu prijavu protiv Nebojše O. (1973) iz Niša, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo lažno predstavljanje.

Postoje osnovi sumnje da je Nebojša O., 21. 4. 2014.godine, oko 20 i 30 časova, na Glavnoj železničkoj stanici u Nišu, prišao oštećenom A.M. (1933) iz Knjaževca i predstavljajući se kao policijski inspektor pokazavši navodno policijsku legitimaciju, izvršio pretres nad njim. Nebojša je od oštećenog izvukao novčanik, prebrojao novac, a zatim mu novčanik sa novcem vratio, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Oštećeni A. M. je posumnjao da se radi o „lažnom inspektoru“ i ustanovio da mu nedostaje 5.000 dinara, za koliko je oštećen.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je Nebojša O., dana 25.4.2014.godine, oko 20,30 časova, u čekaonici Glavne železničke stanice u Nišu, prišao oštećenom S.P. (1947) iz Aleksinca, predstavio se kao kriminalistički inspektor, pokazao navodnu policijsku legitimaciju i oštećenom naložio da izvadi sve stvari iz džepova. Tom prilikom Nebojša je izbrojao sav novac koji je S.P. imao kod sebe, a potom mu novac vratio. Nakon što se udaljio, oštećeni S.P. je ustanovio da mu nedostaje 260 dinara, za koliko je i oštećen.

Inače, pre pronalaska, za Nebojšom O. je Policijska uprava u Nišu raspisala centralnu poternicu.

Povezane vesti

  • Goran Zivkovic

    i na glavnoj autobuskoj je opljackao nekog