018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Lavrov: Uskoro razgovori u proširenom formatu o Siriji

Od:
Komentari: isključeni

JEREVAN – Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će uskoro biti razgovori u „proširenom formatu“ o sirijskom sukobu i optužio „neke“ da pokušavaju da izbegnu pregovore.
Lavrov je rekao da „lista igrača pokušava da pronađe zajednički jezik o sukobu u kome je ubijeno 250.000 ljudi i koji je narastao od razgovora bez presedana prošlog meseca u Beču“, prenela je agencija AFP.
„Biće još jedan sastanak u bliskoj budućnosti u proširenom formatu sa oko 20 zemalja i organizacija“, najavio je Lavrov na pres konferenciji u glavnom gradu Jermenije.
Lavrov je dodao da je nepostizanje napretka pred sledeće razgovore o sirijskom sukobu, zbog pokušaja nekih zemalja da „izbegnu neophodan posao i same razgovore“.
„Čitav niz naših partnera i dalje pokušavaju da izbegnu konkretan rad, razgovore i da ograniče pitanja, nekim apstraktnim pozivima na neophodnost odlaska (s vlasti sirijskog) predsednika Asada“, upozorio je Lavrov nazvavši to pristupom koji odvraća od posla koji donosi rezultate.
AFP podseća da je Vašington, prošle nedelje, upozorio Moskvu da su protiv koristećenja avijacije da se potpomogne otpor Asadovog režima prema političkoj tranziciji u Siriji.

Tanjug 10 Novembar 2015 11:00
AP Photo/Pavel Golovkin, File