018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Lavrov: Pokušaj monopola NATO i EU na istinu katastrofalan

Od:
Komentari: isključeni

BAZEL – Pokušaji da se dokaže da NATO i Evropska unija imaju monopol na istinu i da bezbednost i prosperitet mogu da budu postignuti samo unutar njihovih granica su katastrofalni, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.
„Ako idemo tom logikom, Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju treba ugasiti“, rekao je Lavrov sinoć na zasedanju saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Bazelu, a preneo sajt RT.
On je istakao da OEBS može da bude efikasan samo ako postane potpuno delotvorna međunarodna organizacija i oruđe za kolektivan odgovor na zajedničke izazove.
Lavrov je dodao kako zvanična Moskva i dalje insistira na tome da ukrajinska kriza može da se okonča samo putem direktnog dijaloga između Kijeva i samoproglašenih Donjecke i Luganske republike.
„Pokušaji da se pregovori pretvore u drugi tip formata, u kojima predstavnici Donjecka i Luganska neće učestvovati, su neprihvatljivi. Samo direktan dijalog između sukobljenih strana može da donese rezultat“, istakao je ruski ministar spoljnih poslova.
tanjug     05.12.2014 08:30
Foto Tanjug, Z. Žestić (Arhiva)