018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Lap-top najmlađem dobitniku Svetosavske nagrade (VIDEO)

Komentari: isključeni

Najmlađem dobitniku ,,Svetosavske nagrade“ Ministarstva prosvete, Predragu Cvetkoviću iz niškog sela Jelašnica, danas je u Skupštini grada uručen lap-top računar, koji je, na inicijativu predsednika Skupštine grada prof. dr Mileta Ilića, obezbedio Studentski centar iz Niša.

,,Uručenjem ove donacije, Grad Niš pokazuje da vodi računa o najboljima i najuspešnijima“, ocenjuje prvi čovek gradskog parlamenta i najavljuje da će dečak najverovatnije dobiti i stpendiju ukoliko upiše gimnaziju u Nišu, kao i pomoć oko smeštaja i ishrane za vreme studija.

Predsednik gradskog parlamenta kaže da ispunjava obećanje, dato još oko Svetog Save četrnaestogodišnjem državnom prvaku iz fizike i drugoplasiranom u Srbiji na takmičenju iz hemije. Napominje da je čekao da prođe kampanja da bi računar uručio Predragu.

Predragu je želja da postane inženjer elektronike i da programira za neku od vodećih svetskih kompanija. ,,Svetosavsku nagradu“ dobio je na predlog svoje Osnovne škole ,,Đura Jakšić“ iz Jelašnice, a koliko je zavredeo nagradu i priznanje govore rezultati koje je postigao. Bio je najbolji đak svih osnovnih škola na području Niša. Lap-top će mu, kaže, značiti mnogo.

Računar je obezbeđen zahvaljujuci Studentskom centru iz Niša, čiji je direktor na prijemu u Skupštini grada podsetio da ova ustanova, osim najuspešnijima, redovno izlazi u susret mladima koji spadaju u društveno osetljive kategorije.

Četrnaestogodišnji Predrag Cvetković živi u selu Jelašnica na nešto više od deset kilometara od Niša, sa starijim bratom, majkom koja je domaćica i ocem koji vodi automehaničarski servis. Namerava da upiše ili Matematičku gimnaziju u Beogradu, ili jedno od specijalizovanih odeljenja u niškoj gimnaziji „Svetozar Marković“.

Povezane vesti