018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

LAF: Opštine, ustanove i preduzeća hitno da izrade antikorupcijske planove [UPD] (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lokalni antikorupcijski forum u Nišu pozvao je javne ustanove, preduzeća i gradske opštine da hitno donesu antikorupcijski plan integriteta. Iako je zakonski rok za izradu ovih dokumenata istekao 31. marta prošle godine, čak 45 institucija u Nišu nije izradilo plan integriteta, navode u antikorupcijskom forumu. Predstavnici gradske vlasti kažu da se kasni zbog loše koordinacije nadležnih službi, kao i da će antikorupcijski planovi biti sastavljeni što je pre moguće.

Gotovo godinu dana po isteku zakonskog roka, javna ustanove i preduzeća u Nišu i dalje nemaju plan integriteta za borbu protiv korupcije, kažu u niškom Lokalnom antikorupcijskom forumu.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, antikorupcijski plan integriteta nisu izradile ni ustanove sa teritorije Niša čiji je osnivač država, među kojima su Klinički centar, Univerzitet, Osnovni i Upravni sud.

Direktor Narodnog muzeja, Slaviša Popović kaže da će ova ustanova napraviti plan integriteta u koordinaciji sa nadležnima u gradskoj vlasti.

U Gradskoj opštini Medijana kažu da je njihov rad transparentan, iako nisu pripremili plan integriteta, dok u opštini Crveni krst navode da je razlog što se kasni sa izradom antikorupcijskih planova loša organizacija.

Na poziv Lokalnog antikorupcijkog foruma da sve ustanove, preduzeća i institucije, koje to do sada nisu uradile, hitno predaju plan integriteta JP „Objedinjena naplata“ i „Niška televizija“ saopštavaju da će u saradnji sa nadležnim gradskim službama pripremiti planove u najkraćem mogućem roku.

Povezane vesti