018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

LAF 8 meseci u lokalu bez struje i grejanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zloupotreba službenog položaja, gomilanje funkcija i stavljanje vlastitih interesa ispred opštih i dalje su najčešća koruptivna ponašanja, pokazao je godišnji izveštaj Lokalnog antikorupcijskog foruma. Uprkos priznanju za najbolji među 12 lokalnih antikorupcijskih foruma u Srbiji, svoje poslove obavljaju u lokalu u „Kalči“ koji im je dodelio Grad, a koji je, zbog neplaćenih dugovanja prethodnog zakupca, bez struje poslednjih osam meseci.

Među javnim funkcionerima i dalje nema prave želje da se bore protiv korupcije, njihova spremnost za to je tek formalna i deklarativna, utvrdio je Lokalni antikorupcijski forum.

Od 12 lokalnih antikorupcijskih foruma, niški je ocenjen najboljim u Srbiji. Ovo priznanje je još značajnije ako se ima u vidu da članovi LAF-a posao obavljaju u neuslovnom lokalu u Kalči koji im je dodelio Grad. U prostoriji bez struje i grejanja, jer je prethodni zakupac ostavio dugove za sobom. To ih, kažu, onemogućava da svoj posao obavljaju kompletno.

Krstićeva kaže da je LAF još septembra predložio gradonačelniku formiranje kancelarije za pružanje pomoći osobama koje prijave korupciju, ali do sada nikakav odgovor iz Grada nisu dobili.

Povezane vesti