018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kviz znanja o makedonskoj istoriji u NKC (VIDEO)

Povodom 110 godina od Ilindenkog ustanka, pet finalnih ekipa decaka I devojcica pripadnika makedonske nacionalne manjine u Srbiji I to iz Novog Sada, Kačareva, Niša, Leskovca I Pirota, takmicilo se u kvizu znanja o Makedonskoj istoriji, geografiji I kulturi

Velikom Finalu kviza u  sali Niskog Kulturnog Centra prisustvovao je Marjan Jovanoski, konzul Republike Makedonije u Srbiji.

Ovo je druga godina kako se u Srbiji odrzava kviz pripadnika makedonske nacionalne manjine sa tematikom iz istorije, geografije I opste kulture. Posle dva polufinalna takmicenja koja su odrzana  u Leskovcu I Kacarevu, izdvojilo  se 5 finalnih  ekipa, osnovaca I srednjoskolaca koji su pokazali najbolje  znanje iz makedonske istorije.

Pokrovitelj Projekta kviza o makedonskoj istoriji podrzala je vlada Rebuplike Makedonije, kaze Blagoje Ilijevski predsednik Udruzenja Vardar Nis.             Za prve tri pobednicke ekipe velikog finala u Nisu, obezbedjeni su pehari I medalje, a za ostale ekipe, organizator je pripremio prigodne nagrade.

Povezane vesti