018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kvar na pružnim prelazima u Nišu

U subotu od 16 do 19 sati rampe na pružnim prelazima, od glavne Železničke stanice u Nišu do Niške banje, nisu funkcionisale. 

Kao što se  vidi na fotografijama koje su  snimljene između 16 i 17 časova, u trenutku prolaza vozova, rampe su bile podignute.  Svetlosna i zvučna signalizacija na rampama, takodje nije upozoravala vozače na dolazak vozova. Na svu sreću, zahvaljujuci pažljivim vozačima i mašinovodjama, nije bilo saobraćajnih nezgoda na pružnim prelazima.  Iz Železnice smo dobili  informaciju, da je u pitanju kvar, koji je otklonjen oko 19 casova.

Povezane vesti

  • http://Niš Borko

    Čuo sam da je gradska vlast odustala od izmeštanja pruge iz gradskog jezgra. Pravdaju se da nema novca a Rusija daje 800 miliona dolara za železnicu Srbije. Treba obezbediti novac iz ovog kredita s obzirom da se radi o Evropskom koridoru Xc a ne o lokalnom projektu grada Niša. Ukoliko bude ova pruga elektrificirana od izmeštanja nema ništa budućih 50 godina. U Strategiji razvoja grada je predviđeno da se izmesti pruga ali ne vredi ništa, zato što se slabo čitaju usvojena dokumenta i ne preduzimaju se nikakve mere za realizaciju onoga za šta se Grad već opredelio.