018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kuvani obroci za 2000 korisnika Narodne kuhinje krajem aprila (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Stekli su se uslovi da u drugoj polovini aprila oko 2000 korisnika Narodne kuhinje u Nišu ponovo počne da dobija kuvane obroke, najavio je za NTV zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. Pregovori sa vojnom kuhinjom oko pripreme hrane su propali, dodaje Slavković i pojašnjava da će Narodna kuhinja funkcionisati kroz saradnju Grada, Crvenog krsta Srbije i privatne firme koja će kuvati obroke.

Iz Gradskog veća najavljuju i pomoć u namirnicama iz Komesarijata za izbegla i raseljena lica.

Dogovori su završeni, pa će posle duže pauze Narodna kuhinja u Nišu ponovo početi da radi pred kraj meseca. Pregovori su se odužili, kako kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, zbog nedoumica oko toga da li će Vojska Srbije pripremati hranu ili ne.

Za funkcionisanje Narodne kuhinje za ovu godinu su izdvojena sedamdeset dva miliona dinara. Pomoć će stići i iz Komesarijata za izbegla i raseljena lica. Narodna kuhinja će, prema rečima zamenika gradonačelnika, za početak imati oko 2000 korisnika.

Prema poslednjoj gradskoj odluci, pravo na kuvane obroke iz Narodne kuhinje ima radno nesposobno stanovništvo. Oni će, kao i do sada, u svojim posudama dobijati hranu na više punktova u Nišu.

Povezane vesti