018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kutak za buduću karijeru

Komentari: isključeni

Servis koji pruža informacije o načinu upisa na fakultete, zanimanjima i  profesionalnom usavršavanju, od danas je dostupan svim mladim Nišlijama u „Karijernom info-kutku“ Opštine Medijana. Reč je o Kancelariji za mlade, u Ulici 9. brigade b.b., koja će za sve one željne karijere raditi svakog petka od 12 do 14 časova.

Karijerni info-kutak je servis koji omogaućava da svaka osoba u Nišu od 18 do 30 godina, kada zakuca na vrata lokalne Kancelarije za mlade, može da dobije informaciju o tome šta je sve potrebno da uradi i gde to da učini, kako bi odluku o svojoj karijeri ili  izboru svog budućeg posla i škole, donela u skladu sa svojim sposobnostima i na osnovu tržišta.

Cilj Karijernog info-kutka je pomoć mladima u planiranju karijere, preuzimanju odgovornosti i uključivanju u svet rada kroz donošenje samostalnih odluka.

Ovaj info-kutak postoji u 85 kancelarija za mlade u Srbiji. Nastao je u sklopu projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u partnerstvu sa ministrastvima prosvete, nauke, omladine i sporta.

 

Povezane vesti