018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kuća porodice Joksimović na sigurnom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Problem porodice Joksimović iz naselja Nikola Tesla, kojima je nakon prolećnih poplava kuća počela da klizi u korito Kutinske reke, napokon je rešen. Zajedničkim snagama Vodoprivrednog preduzeća „Erozija“ i preduzeća Srbijavode, radovi se privode kraju. Sagrađen je bedem, a korito reke je izmešteno dalje od potpornog zida. Ekipa „Niške televizije“ bila je na licu mesta.

Pre samo nekoliko meseci, Slaviša Joksimović iz niškog naselja „Nikola Tesla“ hvatao se za glavu plašeći se za bezbednost svojih najbližih i sigurnost porodične kuće.

Kada je unutrašnjost kuće počela da puca, a ponor bio sve bliži pomoćnoj prostoriji, za spas se obratio svim nadležnim institucijama, ali i „Niškoj televiziji“. Zajedničkim snagama, Slaviša će sa svojom porodicom, zimu sada dočekati bezbrižno.

U Vodoprivrednom preduzeću “Erozija”, koje je sa Srbijavodama osmislila regulaconi plan i rešenje za njegov problem, kažu da je situacija zaista bila ozbiljna, i da su se trudili da to reše što pre.

Nišu i okolini, za sada, prema rečima stručnjaka, ne preti opasnost od većih izlivanja u narednom periodu koji donosi padavine. Međutim, ipak apeluju da građani poštuju reke, ne bacaju smeće u korita, i prijave svaku potencijalnu opasnost.

Povezane vesti