018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Krvi ima dovoljno, ali treba biti na oprezu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U niškom Zavodu za transfuziju krvi u svakom trenutku raspolažu sa oko 300 jedinica krvi, što zadovoljava prosečne potrebe ove ustanove. Ipak, s obzirom da u toku letnjih meseci uglavnom ima manjka zaliha, češće se organizuju akcije, a, kako kažu, najpotrebnije su negativne krvne grupe. Mobilna ekipa Zavoda danas je radila u Sportskom centru „Čair“.

Sudeći po podacima iz prethodnih godina, zalihe krvi najmanje su u toku letnjih meseci. Ipak, iz zavoda kažu da nema potrebe za brigom, jer zalihe ove dragocene tečnosti u Nišu, ne padaju ispod prosečne potrebe. Akcijama Zavoda za transfuziju blagovremeno se obezbedjuju dovoljne rezerve krvi.

Pult Zavoda našao se i u Sportskom centru „Čair“, a za najhumanije Nišlije obezbeđene su i besplatne karte za bazen.

Iz Zavoda navode da su ponosni što u Nišu nema potrebe za programom porodičnih davalaca, jer zbog stalnih akcija zalihe retko kada padaju ispod količine koja je dovoljna za 5-6 dana. Ipak, bez obzira što stanje zaliha u ovom trentuku nije kritično, oni apeluju da svi koji su u mogućnosti pokažu svoju humanost i postanu dobrovoljni davaoci krvi, jer se ne zna kada će veća količina iznenada biti potrebna.

Povezane vesti