018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Krstić: Građani će bolje živeti 2015.

Komentari: isključeni

Ministar finansija Lazar Krstić rekao je da će građani Srbije osetiti boljitak 2015. godine, ali je 2014. godina „cena koju moramo da platimo da bismo izašli iz rupe u kojoj smo“.

Krstić je istakao da dobro sarađuje sa ministrom privrede Sašom Radulovićem i da je Vlada jedinstvena kada su predložene ekonomske mere u pitanju.

„Imamo jedinstvenu viziju Srbije za narednih pet godina, oslanjaćemo se na privatni sektor, a pojedinci će biti odgovorni za sebe, neće se oslanjati na državu„, rekao je Krstić, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, ministar Radulović radi na restrukturiranju 179 preduzeća i na nekoliko reformskih zakona „koji su od suštinskog značaja“.

Hoćemo dobar plan i da sačuvamo što više privrednih aktivnosti u tim preduzećima„, istakao je Krstić.

Ministar finansija je napomenuo i da je pozitivan izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ka EU još jedan dokaz da je Srbija okrenula novi list.

Prema njegovim rečima, intenzivno se radi i na izmeni Zakona o radu.

Krstić je ispričao da je jedna nemačka banka, kada je početkom godine procenjivala gde da izmesti radna mesta iz finansijskih centara moći u centralnu i istočnu Evropu, birala između Srbije i Rumunije.

Na kraju je ipak izabrala Rumuniju, jer naš Zakon o radu nije bio fleksibilan, naveo je Krstić.

Osvrćući se na godišnje zasedanje Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu, Krstić je rekao da se sastao i sa najvišim predstavnicima Stejt departmenta, i predstavnicima ruskog i hrvatskog ministarstva finansija.

Pokušali smo svima da pokažemo novu viziju za Srbiju u nerednih tri do pet godina„, rekao je Krstić, navodeći da su reakcije bile odlične i da su svi podržali ekonomske mere Vlade Srbije.

Kada je reč o kreditu Svetske banke za pomoć srpskom budžetu, ministar je rekao da nema novih uslova. „To su i dalje dva uslova: da se budžet usvoji na vreme, do 15. decembra, i da se napravi napredak u restrukturiranju 179 preduzeća koji su u procesu privatizacije već više od 12-13 godina„, objasnio je Krstić.

(RTS)

Povezane vesti