018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Kristijan Stošić pobednik druge „Sky Race“ trke (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na drugoj planinskoj trci „Sokolov put“, od Niške banje do Trema, učestvovalo preko 250 trkača i planinara iz 9 zemalja. Ovaj sky race je doživeo veliki uspeh i začetak je planinskih trka u Srbiji, a istovremeno promoviše Suvu planinu, Niš i okolinu, kažu organizatori.
Drugi put su trkači i planinari prešli 22 km, od centra Niške banje, preko Koritnika, Mosora, Sokolovog kamena pa sve do najvišeg vrha Suve planine Trema, koji je na 1810m nadmorske visine. Najbrži je bio Kristijan Stošić iz Užica, koji je ovu stazu pretrčao za 2 sata i 35 minuta , dok je od žena prva na Trem stigla nišlijka Ivana Milić za 3 i po sata. Inače je u trci učestvovalo preko 250 trkača i planinara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Republike Srpske, Mađarske, Švedske i Poljske. Neki od njih su se prvi put takmičili na planini.
Najbrži su dobili novčane nagrade ali i sportsku opremu a za planinare su obezbeđena vikend putovanja po banjama u Srbiji. 2. i 3. maja je za učesnike organizovan prateći program – paraglajding, rafting Nišavom, obilazak Jelašničke klisure i drugi sadržaji.