018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

KRIJUMČARENJE 850 GRAMA ZLATA

Carinici su 1. februara2020. godine na prelazu Gradina,u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenjeoko 850 grama zlatnog nakita i 15 boksova cigareta sa stranim akciznim markicama.
Prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim satima na ulaznu kontrolu pristigao putnički kombi „ford galaksi“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz svoje zemlje ka Nemačkoj putovalo petoro bugarskih državljana.Bez obzira što su svi rekli da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, izdvojeni su za detaljan pregled i ispostavilo se da je ta procena bila dobra, jer je kod trojeputnika pronađena krijumčarena roba.Već na samom početku kontrole carinik je u jastuku, na kojem se odmarala jedna od prisutnih putnica, pronašao dve zlatne ogrlice i narukvicu, ukupne težine oko 700 grama, čija je vrednost procenjena na gotovo tri miliona dinara.

Potom je i u prtljagu druge putnice pronađeno 17 različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 80 grama, da bi i u koferu jednog od putnika bilo pronađeno devet zlatnih narukvica, kao i dva prstena, čija je ukupna težina oko 70 grama.

Daljom kontrolom je i u šupljinama sedišta vozila pronađeno 15 boksova različitih cigareta, za koje se kao vlasnik javio muškarac u čijem je prtljagu pronađeno i 70 grama neprijavljenog zlata.

Neprijavljeno zlato, kao i cigarete će biti predmet hitnog prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.