018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

KRIJUMČARENJE DEVIZA I LEKOVA

Carinici su tokom proteklog vikenda na prelazu Gradina u dva navrata sprečili krijumčarenje deviza i zaplenili 600 tableta leka „rivotril“ sakrivenih u stepenicama jednog autobusa. Oba devizna prekršaja otkrivena su prilikom izlazne kontrole 1. februara 2020. godine.
U prvom slučaju je 40.000 neprijavljenih evra pronađeno u torbi 26-godišnjeg državljanina Bugarske, koji je sam putovao „golfom“ nemačkih registarskih oznaka.
Carinici su najpre u postavi njegove putne torbe pronašli 20.000 evra, a potom i u neseseru koji je bio u istoj toj torbi, još 20.000 evra.

Nekoliko sati ranije istog dana dvojica 30-godišnjih grčkih državljana su takođe pokušala da bez prijavljivanja prenesu veću sumu deviza. Oni su putovali „mercedesom“ engleske registracije, takođe rekavši carinicima da nemaju ništa za prijavljivanje. Detaljnom kontrolom njihovog prtljaga u dvema torbama supronađene farmerke čiji su džepovi bili puni neprijavljenog novca. U jednim pantalonama je bilo nešto više od 10.000 evra, a u drugim preko 16.000 funti.

Carinici su prethodnog dana u stepeniku-ladici bugarskog autobusa, koji je saobraćao od Berlina ka Varni preko Srbije, pronašli 20 kutija sa po 30 tableta leka za smirenje „rivotril“, za čije je krijumčarenje odgovornost preuzeo jedan od vozača autobusa, protiv kojeg je pokrenut prekršajni postupak.