018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Kreozan“ opasnost za sve

U Nišu se, nažalost, i dalje masovno truju psi. Jedna od najopasnijih otrovnih supstanci – „kreozan“, u poslednjih desetak dana bio je koban za više od 20 pasa u našem gradu. Udruženje “Zoo-Planet“ apeluje na policiju i inspekcije da krenu u akciju, dok uporedo, brojni ljubitelji životinja i vlasnici otrovanih pasa upozoravaju na opštu opasnost od „kreozana“.

Trend trovanja pasa u Nišu i dalje traje. Dušan Stojanović iz Udruženja “Zoo-Planet“ za NTV kaže da su brojne pritužbe na račun policije. On pritom poziva inspekcije i MUP da ozbiljno shvate „kreozan“ na zelenim površinama u Nišu.

Mnoge Nišlije koje su NTV-u prijavljivale trovanje pasa, kalkulišu nagađanjima o tome ko stoji iza tolikog broja ubijenih pasa. Neki smatraju da je to novi, nezvanični način suzbijanja lutalica. Međutim, u poslednjih desetak dana otrovan je i veliki broj vlasničkih pasa, što bi moglo da sugeriše na to da je stvar izmakla kontroli. Stojanović upozorava da je postavljanje otrovnih mamaca po gradu – opšta opasnost.

“Zoo-Planet“ najavljuje da će pozvati sve nevladine organizacije da reaguju. Pritom poziva i građane da svaki slučaj trovanja ili ubijanja životinja obavezno prijave policiji i da insistiraju da se njihovi pripadnici pojave i naprave zapisnik.

Povezane vesti

  • Vladimir

    Osudjujemi ja ovo trovanje ali da su ti vlasnici pasa stavili svojim psima korpe na njuske ne bi doslo do trovanja.Dzaba nam ovolika komunalna policija kad ja ne vido ni jednog psa sa korpom ko ga vlasnik seta.

    • http://nis Nina

      Ne vrede korpe, kreozan je otrov koji moze da se udise, ili dodirom koze se otruje i zivotinje i ljudi.